Cycle2Explore       – Long Distance Cycle Tours – 
 

OWNER

Life is like riding a bicycle; to keep your balance you must keep moving !!

Antoon Reijnders   |   Lange Afstand Fietser   |   Levensgenieter

In 2007 heb ik met heel veel plezier de ruim 2.500 kilometer lange pelgrimstocht naar Santiago de Compostela per fiets afgelegd. Deze pelgrimstocht kende voor mij vier aspecten als uitgangspunt: bezinning, uitdaging, avontuur en ontspanning. Op het onderdeel bezinning heb ik  toen een belangrijke beslissing genomen: op 55-jarige leeftijd stoppen met werken. Dit om daarna voornamelijk activiteiten te ondernemen die me energie, vrijheid en voldoening geven.

 


Een maand 'trekking' in Tibet, een fietstocht van ca. 2.300 km naar Rome, in de zomer beheerder van een vakantiepark in Zuid-Frankrijk, als vrijwilliger 4 weken naar Gambia om de aanleg van een schoondrinkwater project te begeleiden, 1.250 km fietsen naar Praag, naar Engeland om er -met rugzak en tentje- de ruim 300 km lange Coast to Coast Walk te wandelen, weer een maand naar Gambia om er nu 'in the middle of nowhere' een schoondrinkwater project op zonne-energie te realiseren. Dan twee maanden naar Bourgondië in Frankrijk om er "Bike & Barge" tours te begeleiden. Vervolgens een fietstocht van 2.200 km naar St. Andrews in Schotland. Daarna een fietstocht van 2.100 km naar Boedapest. Aansluitend ruim 1.800 km fietsen naar Oslo in Noorwegen. Hierop volgend de 1.750 km lange fietstocht naar Marseille. En……..de 150 km lange wandeltocht West Highland Way in Schotland staat al in mijn agenda !


 

Om mijn passie voor fietsen verder vorm en inhoud te geven heb ik Cycle2Explore opgericht. Cycle2Explore organiseert volledig verzorgde 'Long Distance Cycle Tours' met bagagetransport en Nederlandstalige reisbegeleiding. Het betreft dan fietstochten voor vitale fietsers die graag op 'verkenning' gaan. Een betrekkelijk grote dagafstand van ca. 80 km is voor hen geen probleem, ze houden van een klimmetje en een enkele stevige helling met een stijgingspercentage van pakweg 8 tot 11% is voor hen een uitdaging. En... daarna hebben ze nog voldoende energie over om een korte wandeling in een pitoresk historisch stadje te maken. Daarnaast hebben ze de rust in zich om onderweg even te stoppen om een mooie foto te maken, te genieten van een panoramisch uitzicht of om simpelweg een paar minuten naar de stilte te luisteren. Ze houden van de buitenlandse keuken, drinken graag een glas lokale wijn op een rustig terras en ze kunnen intens genieten van kunst en cultuur.

Herkent U zich in dit profiel: kijk dan even op cycle2explore.nl

Contact

CYCLE2EXPLORE

 

- xxx -

 

-


Cycle2Explore .......

Cycle2Explore .......

....... the road to Santiago de Compostela
....... the ancient pilgrim route to Rome
....... the scenic route to Prague
....... the way of St. Andrews to Scotland
....... the historic Limes to Budapest
....... the prehistoric Hærvejen trail to Oslo
....... the green path to Marseille
....... the European towpaths to Berlin
....... the former railway tracks to Paris
....... beyond limits


Younger Days   |   Dutch Amateur Radio Station   |   PAØREY


Op 8 mei 1972 ben ik op 17-jarige leeftijd -als jongste Nederlander ooit- geslaagd voor het amateur-zendexamen. Op grond hiervan kreeg ik van PTT een 'Verklaring van Bevoegdheid' voor het bedienen van een radio amateurzender. Echter, het daadwerkelijk in gebruik nemen van een radiostation was 'onder de 18' niet toegestaan. Dus ... moest ik  nog even wachten. Hierop heb ik -als een soort tijdverdrijf- een krachtige Philips mobilofoon omgebouwd naar een andere frequentieband en deze ter keuring aangeboden bij de Radio Controle Dienst (RCD). De ombouw werd op 14 februari 1974 goedgekeurd en Ik kon aan de slag! Vanaf dat moment was ik de trotse bezitter van een eigen radiostation. Alles aangesloten, ingeschakeld, mijn 18 meter hoge kantelmast opgericht en de microfoon ter hand genomen. De eerste uitzending van Dutch Amateur Radio Station PAØREY was een feit !!PAØREY
Next Chapter


To be continued


NEXT