Cycle2Explore       – Long Distance Cycle Tours – 
 

REISFORMULE

Introductie

Iedereen droomt in gedachte wel eens weg naar een land met overweldigende natuur met prachtige uitzichten waar je eindeloos kunt wandelen of fietsen. De fietstochten van Cycle2Explore maken deze droom volledig waar. We reizen door "westerse" landen en blijven met onze fietsen voornamelijk op fietspaden of verkeersluwe wegen. Hoofdingrediënt is genieten, op de fiets, maar zeker ook als we even niet trappen. Heerlijk eten, lekkere wijnen proeven, prachtige steden bezoeken en een scala van extra activiteiten zijn vast onderdeel van onze individueel verzorgde fietsreizen.

Cycle2Explore kent vier soorten Long Distance Cycle Tours:
1. Fietskampeervakantie  ➜  Individueel verzorgd van camping naar camping
2. Fietsreis  ➜  Individueel verzorgd van hotel naar hotel.
3. Special  ➜  Kies zelf uw bestemming en de route er naar toe. Wij doen de rest.
4. The Expedition  ➜  Eenmalig jaarlijks event ten behoeve van de charity partner.


 


xxx


Informatie

Wanneer u belangstelling heeft voor een van onze reizen kunt u uw persoonlijke gegevens laten opnemen in onze "Lijst met Belangstellenden". Bij voldoende belangstellenden verzorgen wij op een centraal punt in Nederland kosteloos een Informatiebijeenkomst. Hier kunt u natuurlijk ook al uw vragen stellen. Daarna kunt u definitief boeken óf kosteloos van de reis afzien. Bij voldoende boekingen krijgt de reis de status "gegarandeerd vertrek".
Individueel Verzorgd

 

Cycle2Explore introduceert een nieuw concept bij de organisatie van haar fietstochten. Waarbij traditionele fietsreizen nagenoeg altijd worden aangeboden als groepsreis óf individuele reis, verenigt Cycle2Explore de voordelen van deze afzonderlijke vormen in één concept: de individueel verzorgde fietsreis. Cycle2Explore kiest dus voor én individueel fietsen én de groepsdynamiek daarna. Concreet betekent dit dat u volledig zelfstandig fietst en dus zelf uw tempo bepaalt of hoe vaak u onderweg een pauze neemt. Nadien, bij aankomst in het hotel of op de camping, komt u weer in contact met de groep: samen ervaringen uitwisselen, als groep een begeleide stadswandeling lopen, met elkaar een kasteel bezoeken of een wijnproeverij aandoen.

 

U houdt te allen tijde de vrije keus !!!

 

 

 
Doel

Eigenlijk is het doel van onze reizen heel simpel: onderweg zijn. Van de omgeving genieten en gaandeweg een prachtig land ontdekken op het vervoermiddel dat daar het meest geschikt voor is: de fiets. De beleving van een spectaculair natuurgebied is nu eenmaal vele malen mooier op de fiets dan bijvoorbeeld met de auto of in een bus. De zon op uw voorhoofd, koele wind langs de armen, de geur van bomen en planten in de neus en natuurlijk het genot van de prachtige vergezichten op het netvlies. Geniet van alle voordelen die een individueel verzorgde fietsreis u biedt, met uiteraard alle persoonlijke vrijheid om uw eigen ding te doen.


Zwaarte

Belangrijk uitgangspunt bij al onze fietstreizen is dat iedere fietser, onafhankelijk van zijn of haar capaciteiten, moet kunnen genieten. Hier is rekening mee gehouden in de opzet van de reis en de reisleiding heeft dit tevens als uitgangspunt bij de uitvoeren van reis. Weersomstandigheden, bergpassen en dagafstanden bepalen in grote maten de zwaarte van een dagetappe en kunnen per fietstocht verschillen. In principe zijn al onze fietsreizen voor iedereen toegankelijk, ruime fietservaring is geen primaire vereiste, maar voor sommige etappes wel absoluut een voordeel.


Reisschema

Omdat we op onze fietsreizen kiezen voor goede middenklasse hotels op vaak unieke plekken, boeken we deze ruim van te voren. Het reisschema staat om deze reden dan ook vast, de dagroutes in principe ook. Deze laatste zijn zorgvuldig uitgekozen om de mooiste wegen en onvergetelijke plekjes aan te doen. De reisleiding zal in overleg met de groep zeker ook variaties aan kunnen brengen mocht dat gewenst of nodig zijn. Bij onze fietskampeervakanties ligt dit anders. De campings worden niet ver van te voren geboekt. Meestal zijn dit ruime vrijliggende campings met voldoende ruimte voor ons materieel. Desondanks staat het reisschema en de dagetappe vast. Ook hierbij staat het de reisleiding uiteraard vrij om, indien gewenst of noodzakelijk, wijzigingen aan te brengen.

Begeleiding

Cycle2Explore introduceert een nieuw concept voor de begeleiding van haar fietstochten. Waar traditionele reisbegeleiding nagenoeg altijd bestaat uit enkel bagagetransport van hotel naar hotel óf een meefietsend begeleider óf een ingehuurde lokale gids ter plaatse, verenigt Cycle2Explore de voordelen van deze drie afzonderlijke vormen in één concept: de meereizend reisleider. Cycle2Explore kiest dus voor én bagagetransport van camping naar camping én begeleider voor specifieke hulpverlening onderweg én een ervaren gids voor kunst en cultuur in de stad. Het belangrijkste voordeel hiervan is, dat u zelf uw eigen fietstempo bepaalt. Tevens is het aan uzelf waar en hoelang u onderweg een pauze neemt. Een mooie actiefoto maken? Van een panoramisch uitzicht genieten? Even naar de stilte luisteren? U houdt de vrije keus!

Pech Onderweg

Met zijn volgauto is hij tevens de bezemwagen: bij oververmoeidheid, een net iets te steile helling of bij pech onderweg helpt hij u verder. In de volgauto beschikt hij naast een goed gevulde gereedschapskist over voldoende reserve onderdelen: velgen, banden, remmen, remblokjes, remkabels, versnellingskabels, fietskettingen, pedalen, lampjes, boutjes, moertjes, schoefjes, busjes, ringetjes: het ligt er allemaal in. En………mocht het desondanks toch niet lukken, dan brengt hij u en uw fiets simpelweg even naar een deskundig fietsenmaker in de buurt.

Medische Hulp

In de volgauto is ook een EHBO-koffer aanwezig voor het verlenen van eerste hulp. Mocht een pleister of gaasje niet voldoende zijn: onze reisbegeleider spreekt de lokale taal. Op dit gebied is hij intermediair. Laten we het niet hopen, maar…….bij grotere ongemakken begeleidt hij u naar de lokale huisarts, tandarts of apotheek. Bij calamiteiten helpt hij bij de gesprekken met ambulance, politie of ziekenhuis. Wat we zeker niet willen, maar als het onoverkomelijk blijkt: bij repatriëring staat hij u terzijde.Service

Onderweg stopt hij regelmatig om voldoende contactmomenten te creëren. Tegelijkertijd de bidons even bijvullen? Geen probleem. In geval van échte nood doet hij zelfs specifieke boodschappen voor u. Als u -al dan niet enigszins vermoeid- aankomt in het hotel heeft hij de toewijzing van de hotelkamers al geregeld. U neemt enkel de sleutel in ontvangst en stapt direct onder een heerlijk verfrissende douche !  


Gids

In pittoreske dorpjes en historische stadjes verzorgt hij als vakkundig gids een begeleide stadswandeling, een kasteel- of museumbezoek of een wijn-, bier-, of kaasproeverij.Vraagbaak

Mocht u het zelf even niet (meer) weten? Gaan zaken uw organisatorisch vermogen (even) te boven? Onze meereizend reisleider staat áltijd tot úw dienst.
Groep

De groepssamenstelling
Een fietsreis van Cycle2Explore bestaat uit de volgende onderdelen:
• Fietsende deelnemers
Een groep bestaat normaal gesproken uit minimaal 10 tot maximaal 16 deelnemers. Dit om het fietsen aangenaam te houden, maar vooral ook om een gezonde groepsdynamiek te waarborgen.
• Meereizende deelnemers
Partners, familieleden, vrienden of kennissen kunnen -zonder zelf mee te fietsen- ook meereizen. Cycle2Explore biedt dit meereizen aan tegen hetzelfde tarief. In de dagelijkse praktijk komt dit echter zelden voor. Ook voor hen staat genieten voorop. Het staat hen overigens vrij, en is dus absoluut niet verplicht, als onbezoldigd vrijwilliger hand- en spandiensten voor de reisbegeleiding te verrichten.
• Volgauto
De volgauto, een stoere Iveco truck 4x4 turbo met een grote vierwielige aanhangwagen, vertrekt altijd als laatste en fungeert zo als bezemwagen. Dit garandeert een snelle ondersteuning bij fietspech. Er is altijd ruim voldoende plaats voor alle bagage. In de aanhangwagen beschikken we naast een goed gevulde gereedschapskist, een  EHBO-koffer en de nodige reserve onderdelen ook over de laadmogelijkheid voor één of twee fietsen.  Mocht een van de deelnemers  het even helemaal gehad hebben, dan gaat de fiets achterin, terwijl betrokkene op de bijrijdersstoel even kan uitblazen. 's Avonds kan de Iveco truck dienstdoen als taxi / pendeldienst.
Bij alle fietskampeervakanties nemen we in de aanhangwagen ook een grote groepstent (incl. alle meubilair, een koffiemachine, een koelkast en een magnetron), alle individuele slaaptenten voor de deelnemers en een aantal vaste bedden mee. Bij aankomst op de camping zijn deze dan allemaal (dus ook uw slaaptent) al opgezet en ingericht. Na een vermoeiende rit hoeft u dus niet meer te stoeien met tentzeil, stokken en haringen. Dit hebben wij al voor u gedaan. U stapt direct  onder een heerlijk verfrissende douche !
Wel wordt er van u verwacht dat u ons 's ochtends -fit en uitgerust- even meehelpt met het afbreken ervan. Daardoor zijn wij dan weer vóór de middagsluiting op de eerstvolgende overnachtingsplaats, waardoor het tentenkamp ook daar weer vóór uw aankomst in gereedheid kan worden gebracht.
• Reisleider
Alle fietstochten van Cycle2Explore worden begeleid door een Nederlands sprekende, ervaren reisleider. Ook spreekt hij altijd de lokale taal. Hij is altijd  een fervent  lange afstandsfietser in hart en nieren met een hoge mate van ondernemerszin en de nodige reis- en avontuurervaring. Maar bovenal is hij een bevlogen enthousiasteling, die elke reis ziet als een uitdaging om er voor u een onvergetelijke ervaring van te maken. Nagenoeg al onze reisleiders zijn opgeleid bij het Instituut Voor Opleiding in de Reiswereld (IVOR) en derhalve ANVR gecertificeerd. Zij kennen de hotels en de campings alsook de routes en weten elke dag wel weer tot een avontuur te maken, of dit nu een barbecue op de camping, paardrijden in de avond of een ballonvlucht vroeg in de ochtend is.
• Meereizend kok
Bij alle fietskampeervakanties van Cycle2Explore wordt de reisleider ondersteund door een ervaren  meereizend kok, die met een professionele outdoor-keuken, de karavaan completeert. De reisleider draagt dan zorg voor de bezemwagen, de rol van mecanicien en die van stadsgids, terwijl de meereizend kok onderweg de nodige inkopen doet. In de ochtend verzorgt hij het gezamenlijk fietsontbijt en in de vroege avond zet hij zijn koksmuts op om voor u een overheerlijk drie-gangen diner te bereiden. Wel wordt er van u verwacht dat u hem 's avonds (bij toerbeurt) even helpt met de afwas.
• Meereizend roadie's
Bij alle fietskampeervakanties van Cycle2Explore worden de reisleider en de kok ondersteund door twee meereizend roadie's. Twee stoere boezemvrienden met een no-nonsens mentaliteit, die weten wat aanpakken is en bovendien het avontuur niet schuwen, zorgen samen voor de laad- en los werkzaamheden en de op- en afbouw van het tentenkamp. Daarnaast zorgen ze voor alle benodigde technische aansluitingen. En……..mocht er zich iets onverwachts aandienen, waarbij hun hulp noodzakelijk is, dan staan zij 'ijs en weder dienende' en 'bij nacht en ontij' voor u klaar !!Onderweg

Uitgangspunt bij al onze fietsreizen is dat u volledig zelfstandig fietst. Hiertoe beschikt ieder koppel over een routeboekje met kaartjes, routeaanwijzingen en toeristische informatie. Bovendien zal de  reisleider iedereen vooraf uitgebreid 'briefen' over de te rijden etappe, de bezienswaardigheden onderweg, pittoreske koffiestops, bijzondere restaurantjes en overeengekomen contactmomenten. Uiteraard beschikt iedereen over een hotel- of campinglijst en kan in geval van nood altijd het gsm-nummer van de meereizend reisleider bellen. Vrijheid en toch zekerheid dus.


Vrije tijd

iuyt


Overnachten

lllkjjhhyytfFietsen

lkjnhuy


GPS

oiuytrBagage

kkk


Excursies en extra activiteiten

mmmm

Verkeer


kkkk


Deelname

jhhh


Het Vertrek

XxxxCycle2Explore   |   Het Span


 


Next


yyyyyyyy yy yyyy


Next

xxxxxxxx xxxx